Gain extra benefits by becoming a Supporting Member Click here find out how!

Classic Performance Products Nu-Relics Power Windows
American Auto Wire Hellwig Products IncPerformance Rod & Custom
Danchuk Catalog



Username Post: 07 Equinix awd lt. no fuel pressure        (Topic#368866)
x inFEKTid x 
Contributor
Posts: 385
x inFEKTid x
Loc: east side of atl
Reg: 04-14-08
07-04-22 06:48 PM - Post#2843854    

so like it says there is no fuel pressure. i changed the relay, checked the fuse both under the hood. changed the fuel pump and it does the same thing. where is a good spot to start with this. the inly thing i haven't checked ( due to rain) is the fuel filter. i had a guy listen foe the pump before and after the new one was put on. no sound on either of them.

i believe the power wire for the pump is grey and i will put voltage on that and see what happens( and the old one that came off just for fun) but i don't wanna mess up the computer in the truck. it goes through a relay and if that relay is still open, voltage SHOULDNT go back past that so im just fishing for another lead. any ideas would be helpful.
im a capable shade tree mechanic i just do not have scan tools and the electronics that's needed to look for stuff. but now that i said that, i can get one from a friend. i am also open to schematics .i found a few but maybe a few years off but not exactly for an 07 but with it being a chevy ,chances are they are basically the same may be a color change here and there. thanx for reading.



 




x inFEKTid x 
Contributor
Posts: 385
x inFEKTid x
Loc: east side of atl
Reg: 04-14-08
07-09-22 05:14 PM - Post#2844093    
    In response to x inFEKTid x

po230 code fuel pump relay control circuit is what the scanner shows. anyone have a schematic of this car or the fuel wiring? time to dig through some wires i guess.



 
Shepherd 
Valued Contributor
Posts: 2693

Loc: Lake George, NY
Reg: 11-11-15
07-10-22 10:31 AM - Post#2844138    
    In response to x inFEKTid x

Google that code, plenty of info.



 
x inFEKTid x 
Contributor
Posts: 385
x inFEKTid x
Loc: east side of atl
Reg: 04-14-08
07-21-22 11:50 AM - Post#2844717    
    In response to x inFEKTid x

Not a lot on the subject but I fixed the issue. It wasint the fuel pump.tjere is a short somewhere in the fuse box under the hood. The fp relay has constant power and that should only have power when the ECU tells it to. I bypassed all of that and put a relay,2 15 amp fuses and a diode in line with the fuel pump wire at the back .connected it to an on with the car on and I am off and back driving around



 
Shepherd 
Valued Contributor
Posts: 2693

Loc: Lake George, NY
Reg: 11-11-15
07-21-22 03:43 PM - Post#2844727    
    In response to x inFEKTid x

Yeh, the info is a little muddy, good work on your part.



 




Icon Legend Permissions Topic Options
Report Post

Quote Post

Quick Reply

Print Topic

Email Topic

1042 Views
FusionBB
FusionBB™ Version 2.1
©2003-2006 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 0.157 seconds.   Total Queries: 17   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0800) Pacific. Current time is 07:05 AM
Top