Gain extra benefits by becoming a Supporting Member Click here find out how!

Classic Performance Products Classic Industries
American Auto Wire
Danchuk Catalog
Hellwig Products IncPerformance Rod & CustomNu-Relics Power Windows



Username Post: abs sensor        (Topic#362597)
kmdakota1 
Newbie
Posts: 15

Reg: 04-05-18
09-16-20 02:18 PM - Post#2803602    

problem with abs kicking on at almost stop and in and out of turns. No engine light. Had front end alignment and tire pressure good. tested wiring to abs sensor all good. checked resistance through wire and also directly at abs sensor and both got 1.6. Tested voltage with car in drive on jackstands (12 mph idle) drivers side .6 passenger side .4 Passenger side takes a good 3-4 seconds to get that reading but drivers side is almost instant. Do abs sensors get lazy and is this voltage difference enough to activate abs? i read both sensors have to read the same. Hub bearing only two years old. they are Moogs sensor built inside.




 


Shepherd 
Frequent Contributor
Posts: 2195

Loc: Lake George, NY
Reg: 11-11-15
10-18-20 01:38 PM - Post#2805711    
    In response to kmdakota1

Same advice, which is what I do in my shop, that I give everyone, get an abs scanner on it and look at wheel speed inputs slowing down to zero, you will see one drop out before the others, that is the bad one or circuit.



 


Icon Legend Permissions Topic Options
Report Post

Quote Post

Quick Reply

Print Topic

Email Topic

282 Views
FusionBB
FusionBB™ Version 2.1
©2003-2006 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 0.172 seconds.   Total Queries: 17   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0800) Pacific. Current time is 05:12 AM
Top