Gain extra benefits by becoming a Supporting Member Click here find out how!
Classic Performance Products Classic Parts
American Auto Wire Classic Industries
Chevs of the 40sDanchuk Catalog
Hellwig Products IncPerformance Rod & CustomEcklers AutoMotive
Nu-Relics Power Windows
Impala Bob's Bob's Chevy Trucks Bob's Chevelle Parts Bob's Classic Chevy



Username Post: 2006 Silverado K1500 odd electrical problem        (Topic#355789)
thx1138v2 
Contributor
Posts: 190

Reg: 05-01-14
03-27-19 11:33 AM - Post#2763010    

I recently went out of town with friends for a few days and left the truck in their driveway. When we got back I started the truck to let it cool off and then turned it off after about 30 minutes. I noticed when I turned it off and removed the key the A/C fan was still running.

Later when we left their house the A/C fan was on low and wouldn't go any higher. I thought that was strange and when I looked at the voltmeter it was down just below 12 volts. After driving for a half hour or so the fan speed slowly increased until it was at full speed again. I didn't notice the increase so it wasn't sudden but when I put my hand to the vent it was at full power again. I looked at the voltmeter and it was back to 14 volts.

When I got home we unpacked the truck and I started it again to test it and it was back below 12 volts with a weak fan and the fan stayed on when the key is off and removed.

I topped off the battery that is 2 years old this month and let it sit overnight. Today it starts off low again and does the same thing with the key out and the fan still running.

Any thoughts on this phenomena?



 
thx1138v2 
Contributor
Posts: 190

Reg: 05-01-14
04-07-19 09:27 AM - Post#2763782    
    In response to thx1138v2

Since I haven't received any replies I thought I would break the problem down into pieces and see if that might get me some info.

When the fan is on while driving around and I stop the truck, the fan continues to blow even after I turn the ignition switch off and remove the key from the switch. It does eventually turn off but I don't know how long it takes. It's longer than 5 minutes.

Does anyone know where I can find the cause of that behavior?



 
thx1138v2 
Contributor
Posts: 190

Reg: 05-01-14
04-07-19 03:02 PM - Post#2763787    
    In response to thx1138v2

Blower motor resistor module.
https://www.youtube.com/watch?v=bNt3mzCmt10




 
rockfangd 
"6th Year" Gold Supporting Member
Posts: 2688
rockfangd
Age: 33
Loc: Utica ny
Reg: 04-13-10
04-07-19 07:52 PM - Post#2763797    
    In response to thx1138v2

Thats odd. I thought for sure I responded to this.
Yes that should be the problem. Surely want to fix that as well as the high resistance can melt things.
You may need the pigtail as well

Old School GM fan FOREVER


 
Icon Legend Permissions Topic Options
Report Post

Quote Post

Quick Reply

Print Topic

Email Topic

258 Views
FusionBB
FusionBB™ Version 2.1
©2003-2006 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 0.1 seconds.   Total Queries: 17   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0800) Pacific. Current time is 12:44 PM
Top