Gain extra benefits by becoming a Supporting Member Click here find out how!
Classic Performance Products Classic Parts
American Auto Wire Classic Industries
Chevs of the 40sDanchuk Catalog
Hellwig Products IncPerformance Rod & CustomEcklers AutoMotive
Nu-Relics Power WindowsRain Gear Wiper Systems
Impala Bob's Bob's Chevy Trucks Bob's Chevelle Parts Bob's Classic Chevy



Username Post: Voltage regulator ?        (Topic#354209)
PLS 
"7th Year" Silver Supporting Member
Posts: 1141
PLS
Loc: Smyrna, Georgia
Reg: 06-07-12
12-04-18 11:13 AM - Post#2753346    

Any suggestion as to which way is correct for the “isolator” to face? Thanks in advance, Lamar

Attachment: IMG_5878__2_.JPG (104.98 KB) 1 View(s)


Looks like the metal side of the “isolator” faces engine compartment.


Attachment: IMG_5879.JPG (104.39 KB) 1 View(s)




Attachment: IMG_5880.JPG (100.04 KB) 1 View(s)






 

Ecklers AutoMotive

acardon 
Ultra Senior Member
Posts: 11105
acardon
Loc: DFW TEXAS
Reg: 03-25-05
12-04-18 11:20 AM - Post#2753347    
    In response to PLS

From the picture from the shop manual, the metal part goes up against the grounding strap. You can see the metal through the ground strap holes.

Don
66 Corvair (driving)
57 2dr HT (driving)
56 2dr HT (waiting to be restored)


Edited by acardon on 12-04-18 11:22 AM. Reason for edit: No reason given.

 
PLS 
"7th Year" Silver Supporting Member
Posts: 1141
PLS
Loc: Smyrna, Georgia
Reg: 06-07-12
12-04-18 12:05 PM - Post#2753352    
    In response to acardon

Thank you, Don, for your reply. I to felt that the picture from the manual shows the correct position but the reason for asking was in the other two pictures that I took you can see that the metal part is on the back. Years ago, I removed the front wiring harness with the regulator intact and after getting the new wiring harness I just cleaned the regulator up but didn’t remove the isolators and the one that I am holding was missing and I found it later on in all my “stuff”. I feel sure that at some point in the last 56 years I probably had to change the regulator and when I did, I installed the isolators the wrong way. Thanks again, Lamar



Edited by PLS on 12-04-18 03:21 PM. Reason for edit: No reason given.

 
VIN 58 
Poster
Posts: 76

Age: 60
Loc: ct
Reg: 03-23-10
12-06-18 02:58 PM - Post#2753654    
    In response to PLS

Lamar thank you very much for posting this because i had a problem with mine. Sure enough those were isolators were in wrong. I had a clicking sound coming from the regulator when i connected the battery. Now no clicking again thank you very much. Vin



 
PLS 
"7th Year" Silver Supporting Member
Posts: 1141
PLS
Loc: Smyrna, Georgia
Reg: 06-07-12
12-06-18 06:27 PM - Post#2753679    
    In response to VIN 58

Vin, you are more than welcome and I'm just glad when I am able to help, I sure get plenty here , Lamar



 

Ecklers AutoMotive

Icon Legend Permissions Topic Options
Report Post

Quote Post

Quick Reply

Print Topic

Email Topic

181 Views
FusionBB
FusionBB™ Version 2.1
©2003-2006 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 0.067 seconds.   Total Queries: 14   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0800) Pacific. Current time is 02:13 AM
Top