Gain extra benefits by becoming a Supporting Member Click here find out how!
Classic Performance Products Classic Parts
American Auto Wire Classic Industries
Join the Community todayDanchuk Catalog
Hellwig Products IncPerformance Rod & CustomEcklers AutoMotive
Nu-Relics Power Windows
Impala Bob's Bob's Chevy Trucks Bob's Chevelle Parts Bob's Classic Chevy



Username Post: No spark and no tach signal        (Topic#326729)
World Domination 
Contributor
Posts: 531

Reg: 03-01-08
07-18-15 06:05 PM - Post#2562544    

i'm basically finished an engine swap and ready to start it up.

i'm getting no spark--verified thru in-line spark tester and no rpm signal on tach when cranking.

NOTES:
This HEI/ESC distributor stayed with the "new" engine. i modified it to run w/out ESC by connecting the black and green wires on the ESC pigtail.



 




acardon 
Ultra Senior Member
Posts: 11270
acardon
Loc: DFW TEXAS
Reg: 03-25-05
07-18-15 08:04 PM - Post#2562556    
    In response to World Domination

Sounds like it's broke. That's about as vague as your discription.
What vehicle, what was the engine out of?
Did you verify 12 volts at the "bat" connector while cranking, not just with the key on? Did you try it with the tach disconnected? A shorted tach or wire will keep it from firing.


Don
66 Corvair (driving)
57 2dr HT (driving)
56 2dr HT (waiting to be restored)


 
World Domination 
Contributor
Posts: 531

Reg: 03-01-08
07-23-15 05:54 AM - Post#2563465    
    In response to acardon

Solved:
Either the pickup coil was not plugged in fully to the module (most likely) or the module itself was bad (though i doubt it).

i did replace the module.



 




Icon Legend Permissions Topic Options
Report Post

Quote Post

Quick Reply

Print Topic

Email Topic

784 Views
FusionBB
FusionBB™ Version 2.1
©2003-2006 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 0.133 seconds.   Total Queries: 16   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0800) Pacific. Current time is 07:16 PM
Top