American Auto Wire
Username Post: 1965 impala SS ht dash interior question.        (Topic#333922)
scwrly1 
Forum Newbie
Posts: 45

Loc: Beaverton OR
Reg: 04-22-13
03-13-16 02:12 PM - Post#2615119    

I recently bought and am installing a factory gauges kit for my 65 impala ss 2 dr ht auto and everything seems to be plugging back in correctly with the exception of the emergency brake switch, there is NO wire coming out of the harness that is to go to the emergency brake??? can you please help me with this? am i doing something wrong? or is there something more i need to do?



 
aawtech 
American Autowire "Site Sponsor"
Posts: 4999

Loc: Bellmawr, NJ
Reg: 09-11-06
03-14-16 06:20 AM - Post#2615256    
    In response to scwrly1

  • scwrly1 Said:
I recently bought and am installing a factory gauges kit for my 65 impala ss 2 dr ht auto and everything seems to be plugging back in correctly with the exception of the emergency brake switch, there is NO wire coming out of the harness that is to go to the emergency brake??? can you please help me with this? am i doing something wrong? or is there something more i need to do?



The gauges were standard in an SS. Why are you having to add them? If it is an SS car, the gauges and the wiring were standard with all the correct hook-ups. In addition, a real SS dash harness would have a tan brake warning wire in it. If the harness was out of a Bel Air or Biscayne (which would an idiot light harness), it would not have that wire is PB warning was optional on those cars.

Donny




 
Fossil_Fuel 
"5th Year" Silver Supporting Member
Posts: 1010
Fossil_Fuel
Age: 57
Loc: Minnesota
Reg: 09-11-07
03-14-16 01:19 PM - Post#2615326    
    In response to aawtech


"I recently bought and am installing a factory gauges kit for my 65 impala ss 2 ..."

Donny,
I read this question a bit differently than how you interpreted it. I assumed he missed a word and meant

"I recently bought and am installing a factory gauges WIRING kit ..."

So I think he has a new dash wiring harness for his SS and it does not have a wire for the brake light.

Hopefully he will clarify for you.

scwrly1,
If this is the case I would suggest that you provide Donny with the wiring harness part number that you ordered and are trying to install so he can help you out.

Craig



Craig
1964 Impala SS 327/300 since '76
1967 Impala SS 327 Triple Black Hardtop in the works
1967 Impala 327 Bench Seat 4-speed
http://craigaacars.shutterfly.com/pictures


 
scwrly1 
Forum Newbie
Posts: 45

Loc: Beaverton OR
Reg: 04-22-13
03-14-16 04:43 PM - Post#2615364    
    In response to Fossil_Fuel

Thank you Craig, you indeed read what I meant. yes, i bought the (factory Gauges) wiring kit and does not have the wire for the parking brake.



 
scwrly1 
Forum Newbie
Posts: 45

Loc: Beaverton OR
Reg: 04-22-13
03-14-16 04:50 PM - Post#2615369    
    In response to aawtech

Donny, what I meant to write was i purchased the (factory gauges) 65 ss ht 2dr harness and I have no wire going to the parking brake area at all, i realized this when I was hooking up the lights ,wipers and the door courtesy lights switch. everything else seems to be correct, i have not connected the dash yet as it is sitting on the bench out of the car. i will be working on it agin this coming weekend. the part number i purchased was CG59219 and the dash instrument cluste CG57995 and The console auto transmission CG59411anything you can suggest??
thank you



 
aawtech 
American Autowire "Site Sponsor"
Posts: 4999

Loc: Bellmawr, NJ
Reg: 09-11-06
03-15-16 08:14 AM - Post#2615517    
    In response to scwrly1

  • scwrly1 Said:
Donny, what I meant to write was i purchased the (factory gauges) 65 ss ht 2dr harness and I have no wire going to the parking brake area at all, i realized this when I was hooking up the lights ,wipers and the door courtesy lights switch. everything else seems to be correct, i have not connected the dash yet as it is sitting on the bench out of the car. i will be working on it agin this coming weekend. the part number i purchased was CG59219 and the dash instrument cluste CG57995 and The console auto transmission CG59411anything you can suggest??
thank you



Sure, coming right out of the bottom of the fusebox is a tan wire with a black stripe that is about 13 inches long and has a male bullet terminal on it. That wire plugs into the back of the black plunger button that is part of the PB warning switch.

The wire in the cluster harness that is the same color and goes into a lamp socket with a pink wire is the lamp for the PB warning function.

Donny



 
scwrly1 
Forum Newbie
Posts: 45

Loc: Beaverton OR
Reg: 04-22-13
03-20-16 10:19 AM - Post#2616547    
    In response to aawtech

Donni,
I was working on my car today and looked and found No loose tan wire. there is a tan wire that is in the dimmer switch but no loose wire at all on that side of the harness. i have hooked everything up except the ignition as (from the instructions) i have to cut the pink wire out from the bulkhead and the ignition terminal and install a new pink wire i got from you in my engine wire harness. im wondering now if i have the right harness? everything plugs in but just missing that Tan wire.



 
aawtech 
American Autowire "Site Sponsor"
Posts: 4999

Loc: Bellmawr, NJ
Reg: 09-11-06
03-21-16 02:39 PM - Post#2616808    
    In response to scwrly1

  • scwrly1 Said:
Donni,
I was working on my car today and looked and found No loose tan wire. there is a tan wire that is in the dimmer switch but no loose wire at all on that side of the harness. i have hooked everything up except the ignition as (from the instructions) i have to cut the pink wire out from the bulkhead and the ignition terminal and install a new pink wire i got from you in my engine wire harness. im wondering now if i have the right harness? everything plugs in but just missing that Tan wire.



It should be there. Unless it got taped down inside the harness?

I hope you don't have this installed if you are going to be doing the HEI update. Almost impossible to do with the harness installed.

Donny





 
scwrly1 
Forum Newbie
Posts: 45

Loc: Beaverton OR
Reg: 04-22-13
03-21-16 05:58 PM - Post#2616851    
    In response to aawtech

Ha ha.. yeah It is installed from what I understand I need to disconnect the pink wire from the back of the bulk head and install the new pink wire supplied with the engine harness and connect to the same pink location on the ignition switch, correct? meaning i need to pull the fuse block back out. not too big of a deal, the dash is out of the car so i can at least still have room to see. i will look for the tan wire when i pull it out. are you saying it may be taped inside the bulkhead??



 
aawtech 
American Autowire "Site Sponsor"
Posts: 4999

Loc: Bellmawr, NJ
Reg: 09-11-06
03-22-16 11:19 AM - Post#2617034    
    In response to scwrly1

  • scwrly1 Said:
Ha ha.. yeah It is installed from what I understand I need to disconnect the pink wire from the back of the bulk head and install the new pink wire supplied with the engine harness and connect to the same pink location on the ignition switch, correct? meaning i need to pull the fuse block back out. not too big of a deal, the dash is out of the car so i can at least still have room to see. i will look for the tan wire when i pull it out. are you saying it may be taped inside the bulkhead??



Ok, good luck (seriously). That's gonna be tough to do installed in the car. No, the wire and bullet terminal could be taped inside the harness, very rare for that to happen and be missed in QA, but it's possible I suppose. Let me know what you find please.

Donny



 
scwrly1 
Forum Newbie
Posts: 45

Loc: Beaverton OR
Reg: 04-22-13
04-03-16 08:48 AM - Post#2619254    
    In response to aawtech

Hey Donny,
I want you to know , i took the fuse block out and found the wire for the Parking brake and I was able to get the pink wire for ignition switched out...all IS good in the world again. thank you for your help it was HUGE!!



 
aawtech 
American Autowire "Site Sponsor"
Posts: 4999

Loc: Bellmawr, NJ
Reg: 09-11-06
04-07-16 11:45 AM - Post#2620118    
    In response to scwrly1

  • scwrly1 Said:
Hey Donny,
I want you to know , i took the fuse block out and found the wire for the Parking brake and I was able to get the pink wire for ignition switched out...all IS good in the world again. thank you for your help it was HUGE!!



Great news. Glad it worked out.

Donny




 
Icon Legend Permissions Topic Options
Report Post

Quote Post

Quick Reply

Print Topic

Email Topic

1040 Views
FusionBB
FusionBB™ Version 2.1
©2003-2006 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 0.835 seconds.   Total Queries: 15   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0800) Pacific. Current time is 10:38 PM
Top