Gain extra benefits by becoming a Supporting Member Click here find out how!
Silver
Gold ***Platinum***
deek01BigDogSS (6)jk56chevy (11)WarrenL (2)Jens (10)
edad2000Custom_Deluxe_20VetteGyrl (2)JohnB (2)
speedygman (7)rickityfiftyMafo971Clifford Lao502drfleetline
Jud Leowish Non-synchronized
gary635g (6)
johnhem (10)
axmaker (3)
socalarch (3)
usmile4 (8)
Classic Performance Products Classic Parts
Ciadella Interiors American Auto Wire Art Morrison.com
Exile® Battery Keeper™ 6/12 volt charger w/ LED battery monitor
Low priced Genuine GM Auto PartsHarbor Freight
Hellwig Products IncPerformance Rod & Custom
Impala Bob's Bob's Chevy Trucks Bob's Chevelle Parts Bob's Classic Chevy

Recent Hot Topics
Current Quote
"Let's ALL do what we can to TOOT THE HORN for ChevyTalk - OUR BOWTIE BROTHERHOOD IS THE BEST ON THE 'NET!!!"
~ Supporting Member
Recent Topics
Join the Community today







Username Post: Blown Ignition Module - 2nd time Please help!        (Topic#109082)
eddie_truckn 
Senior Member
Posts: 175
eddie_truckn
Loc: Eufaula, Alabama
Reg: 10-25-04
08-09-05 11:28 AM - Post#757253    

Have a brand new 350 Crate motor that I bought the best of everything for. Engine blew an ignition module about 2 months ago. Engine started hesitating and going dead while driving. Had been able to recrank but it died again today and will not crank. Can smell the ignition module being burnt again. This is a Proform late model billet distributor and hi-volage coil.
Any idea what could be causing this?
My truck is being towed as I write and I'm thinking of replacing the dist and coil tomorrow with a Autozone HEI.
Any help would be greatly appreciated!!!!!!!!!!!!!!
1990 C1500 Sportside "A KEEPR" 350 Vortec 700R4 Too much custom junk (stuff) to list!


 
Low priced Genuine GM Auto Parts
someotherguy 
Moderator
Posts: 25743
someotherguy
Age: 44
Loc: Texas
Reg: 08-01-03
Re: Blown Ignition Module - 2nd time Please help!
08-09-05 11:31 AM - Post#757254    
    In response to eddie_truckn

No ideas except are you applying a small amount of heat sink compound before installing the module? They really do need it.

Are you using a quality ignition module? What brand?

Richard
94 C2500LD / 97 Suburban LS1 / 06 300C SRT8
Check out my truck shop projects


 
eddie_truckn 
Senior Member
Posts: 175
eddie_truckn
Loc: Eufaula, Alabama
Reg: 10-25-04
Re: Blown Ignition Module - 2nd time Please help!
08-09-05 11:57 AM - Post#757255    
    In response to someotherguy

I have no idea what brand my mechanic put it when it blew last time. The original was the Proform that came with the distributor. Either way the Proform and the replacement both went out.
Just don't want to keep replacing modules. Plus, I can't depend on it like this.
1990 C1500 Sportside "A KEEPR" 350 Vortec 700R4 Too much custom junk (stuff) to list!


 
CDAUSA 
Needs to Get Out More Member
Posts: 12906

Loc: Texas Panhandle
Reg: 12-31-01
Re: Blown Ignition Module - 2nd time Please help!
08-09-05 12:36 PM - Post#757256    
    In response to eddie_truckn

I agree on the Dielectric Silicone compound under it, only thing I can add is I had one on a stationary engine doing it one time-----and they need to run-----now! As a last straw I put a ground wire from the distributor body to the same lug that the ground cable from the battery was on, that did the trick on that motor.

You also need quality components, a good cap/rotor/wires/plugs.

 
eddie_truckn 
Senior Member
Posts: 175
eddie_truckn
Loc: Eufaula, Alabama
Reg: 10-25-04
Re: Blown Ignition Module - 2nd time Please help!
08-11-05 11:59 AM - Post#757257    
    In response to CDAUSA

Well, after the truck was towed in (again) the thing actually cranked. When it quit I spent about 15-20 mins. trying to get it cranked before calling for a tow. Since I smelled something when it quit and I've heard several mechanics say they had problems with Accel and Proforms blowing the modules, I went ahead a put a stock GM Hei in the truck. Seemed to run great for several hours and then out of the blue, stopped at a red light and it just goes dead. Has done this on and off since I put it in. Is it related to the ignition module problem? I am totally baffeled (disgusted really!) with this NEW motor. Any idea what would make one just run fine and then all of a sudden - just die. Cranks back up but that's what happened with the burn ignition module - that time no fire at all - towed. Everythings fine and then nothing - would not crank.
I just don't where to look next. IAC maybe? Ground?
1990 C1500 Sportside "A KEEPR" 350 Vortec 700R4 Too much custom junk (stuff) to list!


 
Low priced Genuine GM Auto Parts
Icon Legend Permissions Topic Options
Report Post

Quote Post

Quick Reply

Print Topic

Email Topic

643 Views
FusionBB
FusionBB™ Version 2.1
©2003-2006 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 0.095 seconds.   Total Queries: 15   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0800) Pacific. Current time is 07:26 AM
Top